13.

Proces facilitering og bruger inddragelse

Procesfacilitering er en vigtig brik i succeshistorien for byggeprojekter – da mange projekter er nødt til at blive forankret enten i et lokalsamfund – på en skole med dens forældre – eller blandt medarbejdere i organisationer i meget store virksomheder.

Uden inddragelse og aktiv lytning til ønsker og respons på de udspil der bliver lagt frem – vil projektet dels miste vigtige kvalificerende bidrag og dels vil det ikke blive modtaget ordentligt af hovedparten af brugerne ved ibrugtagning.

Procesfacilitering kan med rette kaldes et kreativt samspil – da projekter bliver skarpere på det, de skal opnå undervejs i facliterings processen, det der i Prince2 sprog hedder gevinster og gevinst-realisering af de bløde værdier – bruger tilfredshed.

Det ses ofte at rådgivere og forskellige brugergrupper taler forbi hinanden – så derfor er det vigtigt at spille med transparens og vise de overvejelser og beslutninger man har været igennem og vise flere forslag. Ofte er bruger interesser relativt jordnære – nærhed til toilet og kaffemaskine – mens andre ser det i et perspektiv af stor åbne atrier hvor man kan samles eller mere moderne bygning med forskellig zone inddeling. Bygherre ser måske processen i value for money-perspektivet.

Det er vigtigt at samle op og vise hvad der så kom ud af det med refleksion over processen til deltagerne.

få den bedste

sparring

Med vores fagspecialisters erfaring kan vi håndtere alt fra nybyggeri kontor og boliger, fredede og bevaringsværdige bygninger, renovering og ombygning samt logistik projekter. Vores vigtigste funktion er at skærme dig som bygherre og give dig professionel sparring.

Vi har erfaring med offentlige projekter og EU-udbud og totalentrepriseprojekter.

Vores kompetencer er: 

  • Bygherrerådgivning
  • Projektudvikling
  • Proces facilitering og brugerinvolvering
  • Byggeledelse
  • Udvikling af skalerbare templates samt international implementering.
Bygherrerådgiveren Billede-27